Varnost doma

Poskrbite za svojo varnost in varnost svojega doma tudi med dopustom

Ko načrtujemo dopust, se hitro zgodi, da v pričakovanju lahkotnejših in bolj sproščenih dni pozabimo na lastno varnost in varnost svojega imetja. Policija opozarja, da je treba za varnost pravočasno in primerno poskrbeti, veliko pa lahko storimo tudi sami.

Kaj lahko za zavarovanje svojega doma med dopustom storite sami

Preden se odpravite na dopust, lahko o svoji odsotnosti obvestite vodjo policijskega okoliša na najbližji policijski postaji. Pred odhodom pa lahko že z manjšimi ukrepi poskrbite, da je vaš dom bolje zavarovan:

Kako odstraniti urinski kamen v toaletni školjki?

Kako odstraniti urinski kamen v toaletni školjki?

Problem prizadetega mesta: rumenkasto-rjavi nanos pod toaletnim robom ne moremo odstraniti. Zunanji videz ni lep. Kar vidimo, ima videz urinskega kamna. Celo drgnjenje s stransko krtačo ni pomagalo.

Pri takšnih ukrepih nosite plastične rokavice, da preprečite poškodbe kože. Če želite prihraniti krpe za čiščenje, lahko uporabite tudi večnamenski papir, ki ga lahko takoj zavržete v smeti. Vedno znova je zanimiva tudi uporaba neuporabljenih zobnih ščetk, s katerimi se dobro dostopa tudi na slabo dostopnih mestih. In ker se čistila vedno uporabljajo znotraj školjke, jih ni potrebno brisati. Samo izplahnete vodo tukaj in nesnage ni več. Ali je res tako?

Kondenzacija

Kondenzacija na oknih pozimi

Kondenzacija na oknu – se vam zdi znano? Ko zunanja temperatura pade, se steklo na oknih orosi, kar prepoznamo kot kondenzacijo na oknu – česar se želimo z brisanjem znebiti. V najslabšem primeru kondenzirana voda poškoduje material oken in spodbuja rast plesni v domu. Bivanje v prostoru, kjer nastanejo plesni pa je lahko zelo škodljivo za vaše zdravje. Z naslednjimi nasveti se lahko vsaj delno zaščitite proti kondenzaciji!