Čiščenje pečice

Pečica je ena izmed nujnih gospodinjskih naprav, ki jo potrebujemo v vsakem domu. Priprava okusnih domačih jedi preprosto vedno prekaša nakup hitre hrane. Na žalost pa se tudi hitro umaže, saj se v njej naberejo obloge iz maščob, drobnih delcev hrane in druge umazanije. Dobro poznano dejstvo je, da predstavlja čiščenje pečice zelo monotono in nezaželeno hišno opravilo, ki se ga veliko ljudi izogiba.

Umazana pečica
Čiščenje pečice je lahko prava nočna mora

Pogosto se tudi zgodi, da nimamo potrebnih čistil za temeljito odstranitev umazanije, zato čiščenje ne moremo opraviti temeljito in natančno. Naši profesionalni čistilci uporabljajo vrhunska čistila s katerimi odstranijo še tako trdovratne madeže iz vaše pečice. Vi pa si boste lahko oddahnili od tega težavnega opravila ter uporabili svoj čas drugače.

Profesionalni čistilci opravijo temeljito čiščenje pečice

Velika večina družin uporabi pečico v svojem domu vsaj trikrat na teden. Nekatere družine pa tudi vsak dan. To privede do nabiranja različnih vrst olja, maščobe, oglja, ostankov hrane in vlage v njeni notranjosti. Vse to pa predstavlja idealne pogoje za razvoj plesni, bakterij in drugih nečistoč. Omenjena nesnaga ima lahko zelo negativen učinek na vse družinske člane. Če hrano pripravljamo v umazani pečici, lahko nehote zaužijemo del plesni in bakterij, kar ni nikoli priporočljivo.

Pečica
Čista pečica pomeni neoporečno hrano

Profesionalno čiščenje pečice nas bo razbremenilo zgoraj omenjenih skrbi. Naši izkušeni čistilci brez težav odstranijo tudi najbolj trdovratne madeže, plesen, zažgano oglje ipd. Pri tem uporabljajo le najboljša čistila in opremo, ki ne bo poškodovala pečice ali zmanjšala njeno življenjsko dobo. Dogovoriti se je mogoče tudi tako, da naši čistilci poskrbijo za čiščenje celotne kuhinje in ostalih delov našega doma. Za starejše člane družine nudimo tudi pomoč v gospodinjstvu, ki obsega pripravo hrane, čiščenje in druga preprosta opravila.

Pomoč v gospodinjstvu olajša življenje starejšim ljudem

Starejši ljudje imajo pogosto težave pri bolj zahtevnih domačih opravilih povezanih s čiščenjem. Še posebej takrat, ko trpijo za različnimi boleznimi ali imajo težave z motoriko. Iz vidika varnosti je tako za starejše osebe boljša izbira, da preprosto najamejo nekoga, ki bo očistil pečico, hladilnik in druge naprave v njihovem domu. Tako bomo preprečili možne padce in druge poškodbe, ki se lahko zgodijo pri odstranjevanju umazanije in uporabi čistil.

Pomoč v gospodinjstvu olajša življenje starejšim ljudem
Pomoč starejšim na domu zajema čiščenje kuhinje, kopalnice, predsobe, …

Veliko družin tudi ne more primerno poskrbeti za higieno v svoji kuhinji, največkrat zaradi pomanjkanja časa in drugih neštetih obveznosti. V takšnem primeru se z nami lahko pomenimo o najboljšem času za čiščenje. Dogovorimo se lahko o splošnem čiščenju na domu, pomoči starejšim članom z gospodinjskimi opravili oziroma tistemu, kar vam najbolj ustreza.

Čiščenje pečice podaljša njeno življenjsko dobo

Profesionalno očiščena pečica ima na koncu tudi daljšo življenjsko dobo. V notranjosti same naprave ne prihaja do korozije in rje, ki jo naredi vlaga in umazanija. Učinkovitost ventilatorja in grelcev se zveča, na dolgi rok pa se s tem tudi zmanjša poraba električne energije.

Peka sladice v očiščeni pečici
Očiščena pečica ima daljšo življenjsko dobo

Daljša življenjska doba naše kuhinjske opreme je vedno dobrodošla iz številnih vidikov. Glavni pa je ta, da nam bo kuhinjska oprema služila dolgo časa, kar nam bo na dolgi rok pomagalo prihraniti kar nekaj denarja.

Naši čistilci so vešči različnih tehnik čiščenja pečic raznovrstnih proizvajalcev. Svojo nalogo bodo opravili skrbno in hitro ter po razumni ceni.

Kakšna je cena čiščenja pečice?

Cena je odvisna od več dejavnikov, večinoma pa od tega kako trdovratna je umazanija v pečici. Ceno čiščenja pečice si sicer lahko ogledate v ceniku naših storitev: CENIK STORITEV.

Domača čistila so velikokrat nezadostna za odstranjevanje zažrte umazanije. Ta se sčasoma prične širiti po celotni notranji površini pečice, kot tudi njenih komponent.

Peka v pečici
Cena čiščenja pečice je odvisna od tega kako trdovratna je umazanija v pečici

To jo bo naredilo izredno neprivlačno na pogled. Pri pečenju pa bomo porabili več električne energije, saj umazanija prepreči učinkovito delovanje naprave. Profesionalna čistila hitro odstranijo zažrto umazanijo in maščobo. S koriščenjem uslug profesionalnega čiščenja doma se tudi razbremenimo obveznosti nakupa dragih in neučinkovitih čistil.

Izognimo se uporabi nevarnih hlapov pri čiščenju kuhinjske opreme

Umazanija v kopalnici in kuhinji je znana po tem, da je izredno trdoživa. To je tudi razlog, da veliko čistil vsebuje številne kisline in razne kemikalije, ki so nevarne človeku. Zato je potrebno nositi rokavice med uporabo teh čistil, kar pa lahko predstavlja nevarnost za starejše ljudi. Bolj priporočljivo je, da očistimo pečico z najemom izkušenih čistilcev, ki bodo hitro oskrbeli njeno notranjost in zunanjost.

Naši čistilci vas bodo tudi razbremenili prenašanja neprijetnih vonjav, katere izpuščajo številna čistila. Neprijetne in potencialno nevarne vonjave lahko predstavljajo veliko skrbi, če se v okolici nahajajo otroci ali starejši ljudje. Zato izkušeni čistilci uporabljajo posebne vrste čistil, ki ne vsebujejo človeku nevarnih hlapov in drugih zdravju nevarnih elementov.