Kako odstraniti urinski kamen v toaletni školjki?

Problem prizadetega mesta: rumenkasto-rjavi nanos pod toaletnim robom ne moremo odstraniti. Zunanji videz ni lep. Kar vidimo, ima videz urinskega kamna. Celo drgnjenje s stransko krtačo ni pomagalo.

Pri takšnih ukrepih nosite plastične rokavice, da preprečite poškodbe kože. Če želite prihraniti krpe za čiščenje, lahko uporabite tudi večnamenski papir, ki ga lahko takoj zavržete v smeti.

Vedno znova je zanimiva tudi uporaba neuporabljenih zobnih ščetk, s katerimi se dobro dostopa tudi na slabo dostopnih mestih.

In ker se čistila vedno uporabljajo znotraj školjke, jih ni potrebno brisati. Samo izplahnete vodo tukaj in nesnage ni več. Ali je res tako?

Pecilni prašek

Da bi se znebili trdih okužb, vam morda ni treba ravnati s korozivnimi sredstvi. Preprosto lahko uporabite komercialno sodo za pecivo, ki jo pustite na mestu nesnage da deluje nekaj časa. Prašek za pečenje je sestavljen iz kemične gonilne sile, ki lahko tudi odstranjuje madeže.

Kis – bistvo

Poleg tega preprostega domačega sredstva je skupna gospodinjska rešitev precej dobra, in to je bistvo kisa. Kis lahko preprosto nanašamo na blazinico z gobico ali poskušamo namakati s papirjem za enkratno uporabo ali toaletnim papirjem in jo nato zataknemo pod rob. Uporabite izplakovalnik in umazanije ni več. Po drugi strani pa malo pomoči tudi ne škoduje, zato si lahko pomagate še s strgalom.

In na koncu …

… svetovanje s preprečevanjem je vedno aktualno. Dnevno čiščenje stranišča s komercialnim vsestranskim čistilom in ne pozabite spodnjega roba, le redko ustvari tako trdovratno oblogo, da bi za odstranjevanje le te potrebovali zgornje nasvete.