Čiščenje hladilnika

Ohranjanje kuhinjskih aparatov v čistem stanju je sorazmerno zahtevno. Verjetno to tudi sami hitro opazite v svojem domu in najbrž to še posebej velja za hladilnik. V njem hranimo številne vrste različnih reči, kot so hrana, pijača, sveža zelenjava, pripravljene omake, surovo meso, jajca in še mnogo drugega, pogosto tudi kakšna zdravila. Vsa te reči pa sčasoma pustijo za seboj različne trdovratne madeže in neprijetne vonjave.

Očiščena notranjost hladilnika
Očiščen hladilnik bo preprečil razvoj bakterij

Če teh ne odstranimo, obstaja velika možnost, da se bodo pričele razvijati bakterije in plesen. Omenjene nadloge pa predstavljajo resno grožnjo za naše zdravje. Naši čistilci lahko opravijo čiščenje hladilnika, neglede na njegovo velikost in vsebino. Z uporabo vrhunskih čistil, ki niso nevarne človeku, tudi podaljšajo delovanje samega hladilnika, saj bo deloval veliko bolj učinkovito, ko bo očiščen.

Umazanija se prične nabirati na zadnji strani hladilnika

Hladilnik deluje podobno kot klimatska naprava. Na zadnji strani ima tuljave, ki so namenjene sproščanju toplote iz same naprave v okolje. Čez čas se na tuljavi naberejo prah, dlake od domačih ljubljenčkov ter druga umazanija. To pa pomeni, da naš hladilnik postane med svojim delovanjem manj neučinkovit. Njegov kompresor mora delovati bolj intenzivno in dalj časa, da lahko odstrani odvečno toploto. To pa nam zviša mesečne račune z elektriko.

Čiščenje hladilnika
Čiščenje hladilnika bi morali opraviti vsaj enkrat mesečno

Zavedamo se, da nam včasih preprosto zmanjka časa za oskrbo kuhinjskih naprav. Starejši ljudje pa morda ne morejo več skrbeti za ohranjanje higiene v svojem domu. Naše podjetju nudi profesionalno čiščenje hladilnika za vsak dom. Očiščeno bo ohišje omenjene naprave kot tudi celotna notranjost, če je dostopna, pa je lahko očiščena tudi zadnja stran. Plesen in bakterije tako ne bodo mogle uspevati v našem hladilniku in onesnažiti hrane, saj bo očiščen umazanije. Naš hladilnik bo zagotovo deloval dalj časa in bolj učinkovito, če bo ohranjal visok standard higiene. Tako se storitev čiščenja samodejno odplača skozi čas.

Koliko stane čiščenje hladilnika?

Najem čistilcev za pomoč v gospodinjstvu ponujamo po ugodnih in razumnih cenah. Lahko se dogovorimo, da opravimo čiščenje hladilnika, pečice ter drugih strojev in površin v kuhinji hkrati. Ponujamo pa tudi čiščenje stanovanja in druge storitve za starejše ljudi na domu.

Čiščenje hladilnika
Hladilnik z dobro postavljenimi predmeti za varnost hrane

Naši strokovnjaki za čiščenje uporabljajo čistila, ki so prijazna ljudem in naravi. Obenem pa imajo visoko učinkovitost pri odstranjevanju madežev, vaše naprave pa ne bodo poškodovala. Nudimo tudi pomoč v gospodinjstvu, kot so priprave hrane, pomivanje posode, čiščenje kuhinjskih površin in še mnogo več.

Pri čiščenju hladilnika se odstrani hrana s pretečenim rokom

Del rednega čiščenja hladilnika zajema tudi odstranitev hrane s pretečenim rokom trajanja, ki ni več užitna. To moramo početi sami ves čas, posebej pa je to pomembno pri pomoči starejšim na domu, ki morda kdaj kaj pozabijo v hladilniku, ne vidijo dobro rokov trajanja in podobno. Hrana se lahko pokvari tudi kadar še ni pretekla, kar pogosto niti ne opazimo. Hitro se lahko prične nabirati plesen, tudi gniloba, s tem pa pride do kontaminacije sosednjih, sicer zdravih živil. Hkrati to v hladilniku pušča izredno neprijeten vonj. Plesen in bakterije se lahko torej zelo hitro razmnožijo in razširijo na druge predele hladilnika, zato je potrebno za higieno skrbeti ves čas.

S čiščenjem hladilnika si zagotovimo številne prednosti

Pogostost čiščenja hladilnika je odvisna od njegove velikost in uporabe. Če imamo veliko družino, ga je priporočljivo očistiti vsak mesec ali na nekaj mesecev. Omenjena storitev je lahko tudi del čiščenja na domu, kjer se naši čistilci posvetijo celotni hiši ali stanovanju, nekaterim napravam, določenim sobam ipd.

Predalnik za zelenjavo v hladilniku
Očiščen predalnik za zelenjavo v hladilniku

Kakovostna čistila, ki jih uporabljajo naši čistilci, bodo zagotovila delno zaščito pred bakterijami. Tako bo naš hladilnik dalj časa ohranil svojo čistočo in svežino. Strokovnjaki se bodo tudi posvetili tesnilnim gumam na vratih, predalnikih za zelenjavo ter vsem policam in drugim predelom. Tako bo zagotovljeno, da bo hladilnik izgledal kot nov.

Starejši ljudje morda ne morejo več samostojno očistiti hladilnika, kar lahko sčasoma prične resno ogrožati njihovo zdravje. Z najemom profesionalnih čistilcev bomo torej v prvi vrsti poskrbeli za higieno tega pomembnega hišnega aparata, hkrati pa odstranili vso nevarno in poteklo hrano, pijačo in druga živila. Po dogovoru lahko za starejše osebe opravimo tudi nekatere osnovne nakupe živil in drugih ključnih stvari, ki jih potrebujejo.